Idag har jag rostat min egen blandning och det luktar underbart!
Jag har utgått från Eric Tornblads müslirecept i boken Fjällmat, men lagt till och dragit ifrån lite själv.
Såhär gjorde jag:
4 dl havregryn
2 dl rågflingor
1.5 dl mandel
2 dl cocos
1.5 dl linfrö
1.5 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
Jag blandar allt i en skål och häller sedan i en blandning bestående av:
1.5 dl hett vatten
3 msk honung
1/2 tsk salt
några nypor kardemumma
Rör om och bred ut på en plåt. Sedan skjuts in i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Se upp så den inte bränns och rör om ibland.
Efteråt lägger jag till mina olika sorters torkad frukt: äpple, mango, plommon, russin och aprikoser.
Före rostning
Efter rostning
Spännande den ser ut din müsli! Äter du den torr eller "blöter" du den med något? Go tur i vilket fall som helst! :)
SvaraRaderaJag har provätit den med mjölk och den var jättegod så! Tror den skulle vara väldigt smarrig med blåbärssoppa eller nyponsoppa också om en vill ha ännu mer energi.
RaderaHmm... nu när jag tänker på det är det nog så jag ska äta den i fjällen. =)
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaHej Lina, har du någon mejl jag kan nå dig på?
SvaraRaderaDu kan nå mig på arvidssonlina@gmail.com
Radera