I och med att vi för första gången ska gå med tält i år kommer ju matlagningen att ske på primus-kök. Tidigare har jag bott i stugor och då finns ju en massa kastruller och sådant till låns. Nu måste vi laga mat som inte kräver så många kärl. Jag tänker ha med torkat ägg för att kunna göra äggröra till frukost. Därmed blir det besvärligt att samtidigt göra gröt, som jag alltid brukar äta på vandring.
Alternativet till gröt är att göra energikakor på motsvarande ingredienser. I min mattorkar-bok står det hur en gör för att torka energikakor utan att behöva använda knäcksmet eller socker som bas.
Ska testa och återkommer med resultatet.
Vad är det för bok du refererar till?
SvaraRaderaDet är den här:
SvaraRaderahttp://denperfektavandringen.blogspot.se/2012/03/vandrarmat.html
Torka mat - gör din egen friluftsmat och ta vara på svamp, frukter och bär
av Eric Tornblad.
// Lina