Över natten ska jag torka ägg. Äggröra till frukost är helt oslagbart på fjället och det är lätt att göra.
Gör såhär:
Vispa upp äggen och bred ut dem i aluminiumformar. Det går bra att göra formar av vanlig aluminiumfolie. Det är viktigt att det inte är för tjockt lager ägg i formen för då torkar det inte och blir härsket.
Torka ca 10 timmar i 50 grader med ungsluckan på glänt. Resultatet blir ett gult, lite oljigt lager som går lätt att lossa från formen. Krossa eller mixa och förvara i plastpåsar.
Vid tillagningen går det ca 1 msk äggpulver på 3 msk vatten. Låt ligga i vatten i ungefär tio minuter och tillaga sedan under vispning. För extra lyx, blanda i lite mjölkpulver och kanske torkad svamp.
Detta ska provas
SvaraRaderaJag har provat att torka och sen är det upp till bevis i sommar! Hur många ägg motsvarar 1msk med 3msk vatten?
SvaraRadera