Vandringen

Vandringen

tisdag 20 december 2011

Frukost för vandring

Efter att ha packat med för lite frukost (och framförallt för lite proteiner) på fjällvandringen 2010 tog vi i ordentligt för långturen Abisko - Salto 2011.

Gröten:
Havregryn - 50% vanliga, 50% fiberberikade
Torkad frukt: äpplen, aprikoser, plommon, russin
Mandel
Solrosfrön
Pumpakärnor (proteinrika)
Linfrön
Salt
Kardemumma

Överdrev dock portionerna så vi bar lite onödigt tungt vad gäller gröten. Men hellre för mycket än för lite, eller hur det nu var.

Knäckemackor med jordnötssmör/tonfiskpastej/kaviar/mjukost. Inte alla på en gång, dock.

Och: Äggröra! Bästa grejen. Det går väldigt bra och enkelt att torka ägg.

Gör så här när du torkar ägg:

Vispa upp äggen och bred ut på en form gjord av folie, så tunt som möjligt.
Torka i ugnen på ca 40 - 50 grader i 10 - 15 timmar. Glöm inte att ha ungsluckan på glänt.
När ägget är torrt kan du mala smulorna, mortla dem eller köra dem i mixern tills du får ett gult pulver. Är det större bitar blir det svårt att laga till.
Sedan är det bara att ta någon matsked pulver, hälla på vatten och koka så har du äggröra till frukost. Har du lite fett att ha i kastrullen så är det bra för det är för jäkligt att diska efteråt.

Glöm inte saltet hemma.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar