Vandringen

Vandringen

onsdag 18 juli 2012

Torka korv var inte så lätt

Nu äntligen är korven färdig-torkad, men jag är inte helt nöjd med resultatet.
I och med att korv är så fett tar det väldigt lång tid att torka och bakplåtspappret behövde bytas ut med jämna mellanrum. Det tog närmare 15 timmar.
Nu är skivorna hårda och går att bryta av. Smaken är god. Vikten reducerades inte så mycket som jag hade hoppats på. Min farhåga är att korven hinner bli härsken på grund av att det är en massa fett kvar.

Jag använde ett paket av Scans chorizo. 300 gram förvandlades till knappt 130 gram.


2 kommentarer:

  1. Det hade väl varit mycket enklare att köpa en salami, som redan är torkad!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är en bra fråga! Resultatet blev ändå ganska bra. Tror den är lite lättare än salami också.

    SvaraRadera